Izvor: Radio 021, 28.Maj.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinice ROSU upale na sever KiM, oglasile se sirene, vojska i policija u pripravnosti

Jedinice ROSU upale su jutros oko 6 časova naoružane dugim cevima na sever Kosova i Metohije i tom prilikom uhapsile najmanje 13 Srba, pripadnika kosovske policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje i da se Vojska Srbije stavi u stanje pune borbene gotovosti. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo je u stanje pune pripravnosti specijalne jedinice policije, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

U severnoj Kosovskoj Mitrovici začule su se sirene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za uzbunu.

TV Most javlja da je uhapšen jedan pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti u naselju Bošnjačka mahala, u zgradi zvanoj "Beograđanka". Takođe, u Zubinom Potoku uhapšen je pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti, koji je tom prilikom i ranjen. On je zbrinut u bolnici u južnom delu Kosovske Mitrovice i van životne opasnosti je. Među uhapšenima ima i albanskih pripadnika PK.

TV Prva javlja da je druga akcija izvedena u mestu Rudari, u opštini Zvečan. Međutim, neki mediji prenose da su ROSU izvodi akcije u sve četiri opštine u kom je većinsko stanovništvo srpsko.

Mediji na albanskom navode da ima na desetine uhapšenih, i da su pored hapšenja uključenih u kriminal, privedeni i osumnjičeni za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, kao i ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija 2011. godine, javlja RTS.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rekao je da su jedinice ROSU, naoružane do zuba, upale na sever KiM "sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao Vučić." Đurić je dodao i da su se čuli pucnji i da postoje informacije o uhapšenima.

Predsednik Vučić će o detaljima ove situacije govoriti u Skupštini Srbije u nastavku posebne sednice o situaciji na KiM koja bi trebalo da počne u 10 časova.

Funkcioneri i članovi Srpske liste, koji su u Beogradu zbog sednice Skupštine Srbije posvećene Kosovu i Metohiji, uputili su se jutros nazad u Kosovsku Mitrovicu.

Autor: RTS, Tanjug, TV Prva

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Jedinice ROSU upale na sever KiM i hapsile, ranjen jedan pripadnik policije

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2019

Jedinice ROSU upale su jutros oko 6 časova naoružane dugim cevima na sever Kosova i Metohije i tom prilikom uhapsile najmanje 13 pripadnika kosovske policije. U severnoj Kosovskoj Mitrovici začule su se sirene za uzbunu...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje i da se Vojska Srbije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.