Izvor: Radio 021, 09.Avg.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jedan od pet miliona": Organizatori okruglog stola ponizili medije

Udruženje "1 od 5 miliona" ocenilo je da su organizatori okruglog stola vlasti i opozicije izjavom da će medijima "poslati snimak" početka sastanka, narušili slobodu izveštavanja i ponizili medije.

Današnja izjava organizatora sastanka vlasti i opozicije Fonda za otvoreno društvo jasan je pokazatelj da sloboda medija u Srbiji ne postoji, ocenilo je Udruženje.

Diskreditujući medije i njihov posao istinitog izveštavanja građana, organizatori ovog skupa žele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da prikriju realno stanje izbornog procesa u ovoj državi, navelo je udruženje. Netačnim izjavama o tome šta se dešavalo na sastancima Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo prekršio je pravila Četam hausa, a zajedno sa izjavom da su "crni džipovi i bugarski vozovi mit" obmanuo je javnost Srbije, navodi se u saopštenju.

Udruženje "1 od 5 miliona" postavilo je pitanje da li je Fond za otvoreno društvo koji organizuje sastanke vlasti i opozicije, zaista otvoren i da li postoje različiti aršini u njihovom tretiranju vlasti i opozicije.

Okrugli sto bi trebalo da približi građanima razgovore dve strane, u ovom slučaju vlasti i opozicije, da građani slušajući njihove stavove sami zaključe kakvo je stanje izbornog procesa, a da im sve to omoguće mediji koji bi trebalo da izveštavaju neometano, saopštilo je Udruženje.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.