Jaffa nam je objasnila da sve vreme pogrešno jedemo omiljeni biskvit

Izvor: Luftika.rs, 02.Nov.2020, 19:08

Jaffa nam je objasnila da sve vreme pogrešno jedemo omiljeni biskvit

Jafa keks je već decenijama jedna od naših omiljenih poslastica, a fantastičnoj kombinaciji voćnog želea, čokolade i keksa teško je odoleti. Ipak, nova saznanja o čuvenom slatkišu koja su osvanula na društvenim mrežama mnoge su iznenadila.
Jafa se često jede tako što gornji, čokoladni deo prvo smažemo, a onda i biskvit. Ipak, izgleda da je nešto u tom slatkom procesu pogrešno – a to je uverenje da je ovaj čokoladni deo gornja strana keksa.
Naime, ispostavilo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je čokoladna strana donji deo jafe, suprotno popularnom verovanju, što je mnoge ostavilo u neverici.
Jedan korisnik društvenih mreža po imenu Dejvid tvrdi da je tražio od tima iza brenda Jaffa Cake da potvrdi da li je to istina, na šta su oni rekli:
“Zdravo Dejvide, naš jafa keks prolazi kroz rezervoar čokolade, tako da je čokolada donji deo”.
Foto: FAMILY LOCKDOWN TIPS & IDEAS/Facebook Mnogima je ovo bilo jako nelogično – jer se čokolada topi, pa je čudno da je na dnu keksa. Neki su pisali da su to znali, a zaključak većine bio je da je ovo nebitna činjenica, jer ne menja ukus jafa keksa, koji je mnogima bez mane.
Najzad, portal The Sun je kontaktirao jedne od proizvođača jafe, koji su dodatno potrdili da je donji deo keksa zapravo onaj čokoladni.
“Kada pravimo naše čokoladne kekse, oni prolaze kroz rezervoar čokolade na proizvodnoj liniji. To u suštini obloži dno keksa čokoladom – tako da možemo potvrditi da se čokolada zvanično nalazi na dnu keksa”, odgovorili su, a preneo portal Nova.
Palačinke bez brašna, sa samo dva sastojka i fenomenalnima

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.