Izvor: Luftika.rs, 09.Maj.2020, 15:48

Izvinjenje RTCG: Greškom smo emitovali Tompsonov spot

Kolegijum TVCG saopštio je da je u Jutarnjem programu greškom emitovana pesma kontroverznog hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona.
Kolegijum te televizije istakao je da tekst pesme koja je emitovana nije problematičan i nema političkih i nacionalnih konotacija.
– Mada će kolegum ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i preduzeti odgovarajuće mere – piše u saopštenju i dodaje se da žale zbog greške.
U saopštenju se navodi i da je u Jutarnjem programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << bilo preko sat vremena razgovora i reportaža, upravo na temu antifašizma i podsećanja na Dan pobede i to s relevantnim gostima.
– Zlonamernih tumačenja radi, ističemo da je jasna, svima poznata uređivačka politika Radio Televizije Crne Gore, koja je zasnovana na temeljima antifašizma i evropskih vrednosti – navodi se u saopštenju Kolegijuma TVCG.
Podsetimo, Tompson u svojim pesmama iznosi proustaške i antisrpske stavove, što je izazvalo negativne reakcije na društvenim mrežama.
Ko je ustaša koji je dobio ulicu u Beogradu, a Hrvati beskrajnu inspiraciju za sprda*inu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.