Izvor: Radio 021, 07.Apr.2020, 20:33

Izrael uveo obavezno nošenje maske tokom boravka napolju

Izraelci će morati da kada su napolju nose maske, naredilo im je Ministarstvo zdravlja, a Vlada prihvatila.

Izraelski mediji navode da naređenje stupa na snagu u nedelju, 12. aprila. Tako je odlučeno, mada je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da maske "nisu čudotvorno rešenje" za suzbijanje pandemije.

Od nošenja maski preko lica su u Izraelu izuzeta deca do šest godina, ljudi čije zdravstveno, emotivno i mentalno stanje to sprečava, zatim ne moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ih nositi ni vozači dok su u automobilima, a ni radnici koji rade zajedno, pod uslovom da ih nije više od dva i da vode računa o održavanju međusobne udaljenosti.

Maske mogu biti i kućne izrade, a moraju pokrivati i usta i nos. Ranije je nošenje maski bilo samo preporučeno, a sada postaje obavezno.

Ministarstvo zdravlja je navelo da maska preko lica umnogome smanjuje izglede da se inficira onaj ko je nosi, ili da zarazi druge. U Izraelu je broj zaraženih od korona virusa premašio 9.000, a broj umrlih 60.

Na Zapadnoj obali je 246 zaraženih i jedan mrtav, a u Pojasu Gaze 12 slučajeva zaraze. Vlada Izraela je uoči verskog praznika Pashe koji počinje u sredu, zabranila saobraćaj između gradova i raznih delova Jerusalima počev od utorka u 19 časova do petka u 6 sati ujutru.

Policijski čas na osnovu kojeg će građanima biti zabranjeno da se udalje više od 100 metara od svog doma, počeće u sredu u 15 sati i trajaće do narednog jutra.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.