Izloženi dečji radovi Čarolija od krpica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2010, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izloženi dečji radovi "Čarolija od krpica"

NOVI SAD - Izložba dečjih radova iz radionica "Čarolija od krpica" održana je u Spomen zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu.

Deca su se upoznala sa obiljem zanimljivih detalja i tehnikom nastanka tapiserija Milice Zorić jedne od najznačajnijih autora u toj oblasti umetnosti. Izložbom se obeležava stogodišnjica njenog rođenja.

Deca su se upoznala sa delima Milice Zorić koja je tapiserije pravila na netipičan način koristeći kao podlogu monumentalne ručno tkane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i bojene komade tkanine, nanoseći aplikacije narodnog veza preuzete sa tradicionalnih nošnji ili rađene po uzoru na postupak izrade narodnih šara.

Inspirisani tapiserijama Milice Zorić deca su na pojednostavljen način prikazala doživljaj i viđenja tih dela.

Cilj radionice je bio da se preko komunikacije, prilagođene interesovanjima mališana podstakne njihova kreativnosti i razvije osećaj za umetnička dela.

Učesnici radionice "Čarolija od krpica" imali su priliku da se upoznaju sa celokupnom umetničkom zbirkom kolekcionara i diplomate Pavla Beljanskog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.