Izvor: Radio 021, 27.Avg.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja novog studentskog doma na Limanu IV od naredne godine

Izgradnja novog studentskog doma trebalo bi da počne naredne godine na Limanu IV, između domova "Živojin Ćulum" poznatijem i kao Dom A, i Doma "Car Lazar", poznatom i kao Dom B.

Kako pišu "Novosti", izgradnju će finansirati Republika, a u njega će moći da se smesti do hiljadu studenata, jer upravo toliko njih svake godine posle konkursa za smeštaj ostane ispod crte.

Tu će se, kako je planirano, napraviti i nova studentska menza, što bi trebalo da rastereti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postojeće, u kojima se hrani više od 10.000 studenata.

U studentskim domovima u Novom Sadu od jeseni na raspolaganju će biti 2.663 mesta.

U domu "Slobodan Bajić" po broju soba najvećem, ima mesta za 758 stanara, a struktura je mešovita. Dom "Veljko Vlahović" raspolaže sa 340 mesta, i sve sobe su dvokrevetne. U SD "Živojin Ćulum" ima 372 mesta, koliko i u domu "Car Lazar". U najmlađem među domovima, useljenom 2009. godine "Nikola Tesla" u 182 sobe mesta ima za 350 studenata. SD "Sajmište" raspolaže sa 262 mesta, dom "23. oktobar" ima 139 mesta, a "Feješ Klara" 120 mesta.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Izgradnja novog studentskog doma na Limanu III od naredne godine

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2019

Izgradnja novog studentskog doma trebalo bi da počne naredne godine na Limanu III, između domova "Živojin Ćulum" poznatijeg i kao Dom A, i Doma "Car Lazar", poznatog i kao Dom B...Kako pišu "Novosti", izgradnju će finansirati Republika, a u njega će moći da se smesti do hiljadu studenata, jer...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.