Izvor: Radio 021, 27.Avg.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja novog studentskog doma na Limanu III od naredne godine

Izgradnja novog studentskog doma trebalo bi da počne naredne godine na Limanu III, između domova "Živojin Ćulum" poznatijeg i kao Dom A, i Doma "Car Lazar", poznatog i kao Dom B.

Kako pišu "Novosti", izgradnju će finansirati Republika, a u njega će moći da se smesti do hiljadu studenata, jer upravo toliko njih svake godine posle konkursa za smeštaj ostane ispod crte.

Tu će se, kako je planirano, napraviti i nova studentska menza, što bi trebalo da rastereti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postojeće, u kojima se hrani više od 10.000 studenata.

U studentskim domovima u Novom Sadu od jeseni na raspolaganju će biti 2.663 mesta.

U domu "Slobodan Bajić" po broju soba najvećem, ima mesta za 758 stanara, a struktura je mešovita. Dom "Veljko Vlahović" raspolaže sa 340 mesta, i sve sobe su dvokrevetne. U SD "Živojin Ćulum" ima 372 mesta, koliko i u domu "Car Lazar". U najmlađem među domovima, useljenom 2009. godine "Nikola Tesla" u 182 sobe mesta ima za 350 studenata. SD "Sajmište" raspolaže sa 262 mesta, dom "23. oktobar" ima 139 mesta, a "Feješ Klara" 120 mesta.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.