Izvor: Radio 021, 27.Apr.2021, 07:12

Izbeljivač prodavali kao čudotvorni lek protiv kovida i zaradili milion dolara

Porodica sa Floride je optužena da je prodala na hiljade boca otrovnog industrijskog izbeljivača, govoreći da je reč o čudotvornom leku protiv kovida.

Veruje se da su zaradili milion dolara od prodaje.

Mark Grenon (62) i njegovi sinovi Džonatan, Džordan i Džozef su navodno zaradili više od milion dolara prodajući "čudesni mineralni lek", pošto su tvrdili da može da leči bolesti poput raka, malarije i kovida19, prenosi "Skaj njuz".

Zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kažu da su u stvari prodavali hlor-dioksid, koji se obično koristi za industrijsku obradu vode i može biti smrtonosan ukoliko se koristi.

Vlasti nisu odobrile korišćenje izbeljivača za medicinsku upotrebu i upozorili su da je opasno gutati ga.

Sudski dokumenti pokazuju da je supstanca bila na prodaji i izložena u objektu pod nazivom "Dženezis II crkva zdravlja i isceljenja", gde je Grenon bio "nadbiskup".

Vlasti su im još prošlog aprila naredile da prekinu prodaju proizvoda, ali su oni ignorisali sudski nalog.

Sada su optuženi za prevaru i kršenje sudskog naloga i suočavaju se sa doživotnom kaznom zatvora ukoliko budu osuđeni, navodi "Skaj njuz".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.