Izvor: Radio 021, 22.Jan.2020, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrano deset najboljih filmskih zločinaca, Džoker Hita Ledžera omiljeni

Zločinci su filmski likovi koje mrzimo da volimo jer nam neretko pružaju više zabave od samih superheroja.

Kontroverzni su i neumoljivi u ostvarenju svojih paklenih planova. Iako je puno toga u vezi s njima odbojno, poseduju uvrnuti šarm zbog kojeg s uzbuđenjem iščekujemo svaku sledeću scenu u kojoj će se pojaviti.

Korisnici internet stranice Ranker imali su priliku da izglasaju deset omiljenih filmskih zločinaca svih vremena. Uprkos velikim imenima fikcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od horor filmova do ikona Marvelovog filmskog univerzuma, na vrhu liste negativaca našao se Džoker, kojeg je Hit Ledžer 2008. oživeo u ostvarenju Kristofera Nolana "Mračni vitez".

Ovaj je kultni antiheroj jedinstvena vrsta lošeg momka za kojeg navijamo. Ledžer je uspeo da Betmenovom neprijatelju podari trodimenzionalnu slojevitost kakva se ne postiže često, što su prepoznali i gledaoci i kritičari. Tokom snimanja vodio je dnevnik ispunjen

Hit Ledžer, glumac poreklom iz Australije, preminuo je 2008. nakon smrtonosne mešavine različitih lekova. Život je izgubio ubrzo nakon završetka snimanja filma "Mračni vitez", a za svoju verziju Džokera posthumno je nagrađen brojnim glumačkim priznanjima, uključujući i Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu.

Njegov otac, Kim, otkrio je nakon sinovljeve smrti koliko je Hit bio posvećen spremanju uloge (UNILAD).

"Zaključao se u hotelsku sobu i nedeljama nije izlazio. Radio je na građenju svog lika. To je bilo tipično za njega. On je bio takav. Voleo je da uroni u svoj lik, ali je ovoga puta otišao predaleko", izjavio je jednom prilikom Kim.

Reditelj Kristofer Nolan tvrdi da je Ledžer došao kod njega tražeći da glumi Džokera i da je bio "gladan" te uloge.

Džoker odmerio snage s jakom konkurencijom

Pored pobednika Džokera, na listi deset najvećih filmskih zločinaca našla su se još neka poznata imena, i to po sledećem redosledu:

2. Dart Vejder – serijal Ratovi zvezda

3. Hanibal Lektor – Kad jaganjci utihnu

4. Lord Voldemort –  Hari Poter serijal

5. Fredi Kruger – serijal Strava u Ulici Brestova

6. Džek Torens – Isijavanje

7. Car Palpatin – serijal Ratovi zvezda

8. Agent Smit – Matriks serijal

9. The T-800 – Terminator

10. Magneto – serijal filmova X-Men.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.