Izvor: Radio 021, 28.Jul.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz prodaje povučene crne lutke namenjene za udaranje

Crne krpene lutke za udaranje povučene su iz prodaje u Nju Džersiju pošto su ih građani i poslanici te američke države ocenili kao uvredljive i rasističke.

Uputstvo uz lutke od crne tkanine "Feel Better Doll" (Lutka od koje ćete se bolje osećati) kaže da one treba da "poljube zid" i da ih treba udarati "kad god vam stvari ne idu dobro i želite da nešto udarite i izvičete se".

Iz tri prodavnice je ove nedelje uklonjeno 1.000 lutaka.

Lutke od crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tkanine imaju crveno-zeleno-crno-žutu kosu u stilu "dredova", krupne oči i osmeh.

Poslanica Anđela Meknajt, demokratkinja, rekla da su lutke "uvredljive" i "neprikladne", a gradonačelnik Bajonea gde su se prodavale Džimi Dejvis je izjavio da se "svakako mogu smatrati rasističkim".

Predsednik trgovinske mreže "One dollar" Riki Šah se izvinio zbog prodaje takvih lutaka.

Proizvođač lutaka, firma "Harvi Hater Co.", iz predgrađa Njujorka, nije se oglasila.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.