Ivica je greškom agencije ostao u Palestini, u ambasadi mu se niko nije javio na telefon

Izvor: Luftika.rs, 18.Maj.2022, 19:42

Ivica je greškom agencije ostao u Palestini, u ambasadi mu se niko nije javio na telefon

Užičanin Ivica Šantić, koji je juče zatražio pomoć od svojih sunarodnika da se vrati u Srbiju iz Palestine, u kojoj je ostao, kako je tada rekao „greškom agencije“, danas u 15 časova i 45 minuta, poleteo je sa aerodroma u Tel Avivu.
Kako je naveo za Danas, njemu je u međuvremenu porodica iz Srbije platila avionsku kartu, ali je jučerašnji dan za njega bio stresan, jer je bilo teško pronaći način da iz Vitlejema, u kojem je bio da stigne do aerodroma.
Ovaj mladi Užičanin >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << juče je kontaktirao više užičkih novinarskih redakcija, tražeći pomoć, jer je kako kaže “ostavljen na cedilu u palestinskom delu Izraela”, gde je “stanje opsadno i život mu je ugrožen”.
On je svoj apel podelio i na društvenim mrežama, nadajući se da će ga videti neko ko mu može pomoći, a kako je rekao, u takvu situaciju je došao “greškom agencije koja je organizovala putovanje”.
– Ovde smo došli na hodočašće, a kasnili smo na letove, jer agencija Halo Travel nije dobro izračunala vreme – kaže Šantić.
On dodaje da su sve vreme postojale organizacione greške, a da je problem u kojem se juče našao nastao kada su putnici na aerodromu podeljeni u dve grupe.
– Moj terminal je bio B4, ali nam je vodič rekao da se prebacimo sa tog na B7. Tu sam saznao da to nije moj let, iako sam imao sve već plaćeno – žalio se ovaj Užičanin i dodaje da je nakon toga morao ostati u hotelu.
– Ostao sam sa pet dolara ovde, u hotelu iz koga su hteli da me izbace, ali sam napravio pritisak da ostanem do ujutro u 10 časova. Nemam način da se prebacim do aerodroma, niti znam kako da mi pošalju pare, koje inače ne bi ni trebalo da dam, jer sam već sve platio – pričao je Šantić za Danas.
On posebno ističe da je bio zabrinut za svoju bezbednost, jer je u njegovom okruženju situacija bila vanredna.
– U palestinskom sam delu, a posle ubistva poznate novinarke koja je za njih bila simbol slobodnog izveštavanja, napetost je postala ogromna. Sve vreme su oko nas bili muškarci i žene sa mašinkama i samo se čekalo da se nešto dogodi – objašnjava Šantić.
On napominje da i inače često putuje i da je do sada putovao sa 26 različitih aerodroma, odbijajući mogućnost da ga je u problem dovelo neiskustvo.
Kako kaže, dodatno ga brine što nije uspeo da ostvari kontakt sa srpskom ambasadom u Izraelu.
– Sve vreme ih zovem, niko se ne javlja na telefon. Ne znam kako ću se izvući iz ovoga – ističe Ivica Šantić.
Iz agencije Helo travel ne prihvataju krivicu za ovu situaciju i kažu da su u kontaktu sa porodicom Užičanina u Izraelu.
Srećom, cela priča se dobro završila.
– Otac mi je platio povratak, troškovi su ogromni, ali vraćam se kući – rekao je za Danas Šantić, koji je na društvenim mrežama dobio veliku podršku, ali i kritike na svoj račun.
PrtSc Kako je ranije rekao za Danas, on je išao na hodočašće, a kada se ispostavilo da ne može da se vrati u Srbiju, više puta je pokušavao da kontaktira srpsku ambasadu u Izraelu, ali mu se „niko nije javljao na telefon“.
Izvor: Danas
Autentične horor scene i priča Izraelca direktno iz zone sukoba u Gazi

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.