Izvor: Radio 021, 11.Jul.2020, 22:23

Ispred Skupštine Srbije zapaljene sveće za Džoa bageristu

Na stepenišu ispred Narodne skupštine zapaljene su sveće za Džoa bageristu, koji je preminuo danas, a koji je, prema pisanju medija, prethodnih dana bio na protestima.

Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo bagerista, jedan od simbola petooktobarskih demonstracija 2000. godine kojima je srušen režim Slobodana Miloševića, umro je danas u Beogradu u 77. godini.

Postao je poznat kada je tokom demonstracija 5. oktobra 2000. godine svojim bagerom krenuo na zgradu RTS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Biće sahranjen u utorak 14. jula na groblju Orlovača u 11h.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na protestu odata pošta Džou Bageristi

Izvor: Danas, 11.Jul.2020

Večerašnji protest ispred Skupštine Srbije obeležilo je i odavanje pošte danas preminulom Ljubisavu Đokiću, poznatom pod nadimkom Džo Bagerista, simbolu protesta 5. oktobra 2000. godine kojima je srušen režim Slobodana Miloševića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.