Ispituje se zloupotreba službenih vozila u novosadskim JKP

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispituje se zloupotreba službenih vozila u novosadskim JKP

Radna grupa za ispitivanje zloupotreba korišćenja službenih vozila u preduzećima i ustanovama od 2004. do 2014. koja je formirana pre dva meseca, počeće da radi početkom naredne sedmice.

Kako navodi predsednik grupe Slobodan Milić, zbog sezone godišnjih odmora, radna grupa se nije do sada sastajala, pošto je skupštinska Komisija za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja donela rešenje o imenovanju njenih članova 21. jula. Radnu grupu čine predsednik, zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i još sedam članova, predstavnika svih političkih stranaka i koalicija zastupljenih u Skupštini grada.

Milić kaže da će temelj u radu biti činjenice, te da zato neće biti privilegovanih i nedodirljivih.

"Na prvom sastanku ćemo utvrditi plan rada, koji bi trebalo da počiva na podacima iz preduzeća i ustanova o tome koliko ima službenih automobila, ko ih koristi i u koje vreme, da li tokom radnog vremena ili pak 24 časa. Na osnovu toga će se videti i potrošnja goriva i koliko su novca gradske firme i ustanove izdvajale i još uvek izdvajaju za korišćenje službenih vozila. Ti podaci će reći da li je bilo i da li trenutno ima zloupotreba ili je preduzeće vodilo računa o svakom dinaru", kaže Milić, koji je dodao da radna grupa neće otezati rad.

"Od dana upućivanja zahteva za dostavljanje relevantnih informacija, javna preduzeća i ustanove čiji je Grad osnivač ili ona gde ima učešće u kapitalu, imaju rok od 15 dana da dostave svu traženu dokumentaciju a pri tome se neće tolerisati nikakva kašnjenja", rekao je Milić.

Po njegovim rečima, suština svojevremene skupštinske odluke o formiranju ove radne grupe jeste da se uvede racionalizicija u korišćenju službenih vozila, to jest da se vidi koliko su direktori ozbiljno shvatili nameru Grada da konsoliduje javna komunalna preduzeća.

On napominje da nema potrebe da radnu grupu o slučajevima neracionalnog korišćenja automobila obaveštavaju zaposleni po firmama, jer se podaci o pređenim kilometrima i novcu izdvojenom za benzin jednostavno ne mogu sakriti.

Radna grupa ima rok do 1. novembra da sastavi i podnese izveštaj Skupštini grada.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.