Iskopavaju grob Salvadora Dalija da bi utvrdili očinstvo

Izvor: Radio 021, 26.Jun.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskopavaju grob Salvadora Dalija da bi utvrdili očinstvo

Španski sud naredio je ekshumaciju posmrtnih ostataka Salvadora Dalija radi utvrđivanja očinstva, a na osnovu zahteva žene koja tvrdi da je ćerka poznatog umetnika.

Žena Pilar Abel (61), koja se bavi tumačenjem tarot karti, kazala je da nastala u ljubavnoj aferi poznatog umetnika i njene majke Antonije, iako je Dali u to vreme bio oženjen Galom.

U saopštenju suda iz Madrida navodi se da je DNK test neophodan kako bi se napravilo genetsko poređenje, a ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se utvrdi da ono postoji, Abel će dobiti pravo da koristi njegovo prezime ili deo nasledstva. Na tu odluku suda, Fondacija Dali može da uloži žalbu.

Dali, koji se smatra jednim od začetnika nadrealizma, umro je 1989. godine i sahranjen je u svom muzeju u Figerasu.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sud naredio ekshumaciju Dalijevih ostataka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2017

Španski sud naredio je ekshumaciju posmrtnih ostataka Salvadora Dalija radi utvrđivanja očinstva, a na osnovu zahteva žene koja tvrdi da je ćerka poznatog umetnika...Žena Pilar Abel (61), koja se bavi tumačenjem tarot karti, kazala je da je nastala u ljubavnoj aferi poznatog umetnika i njene majke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.