Izvor: Radio 021, 19.Okt.2020, 09:21

Inspekcija kaznila skoro svaki jedanaesti kontrolisani lokal u Novom Sadu

Gradska inspekcija je u proteklih mesec i po dana obavila 742 kontrole ugostiteljskih objekata u Novom Sadu i skoro svaki jedanaesti je zatečen u prekršaju, uglavnom zbog prekoračenja radnog vremena, saznaje 021.rs.

U Upravi za inspekcijske poslove za 021.rs navode da su od 1. septembra do 13. oktobra samostalno ili po prijavi građana obavili 742 kontrole lokala i izrekli 62 prekršajna naloga, od toga 45 zbog prekoračenja radnog vremena, a 19 za nepropisno postavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izvora buke.

U ovoj službi podsećaju da se tokom navedenog perioda zbog mera koje se preduzimaju zbog epidemije Covida-19 menjalo radno vreme ugostiteljskih objekata i da je trenutno dozvoljeno da rade od 6 do 23 časa.

Na osnovu navedene Odluke o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Novog Sada predviđene su novčane kazne, i to za pravno lice 150.000 dinara, preduzetnike 75.000 dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice 25.000 dinara.

Međutim, komunalna milicija nema pravni osnov da ugostiteljski objekat zatečen u prekršaju na licu mesta isprazni ili zatvori, tj. da na licu mesta izrekne meru privremene zabrane obavljanja delatnosti.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za svega mesec dana, inspekcija je kaznila 62 restorana i kafića u Novom Sadu

Izvor: Luftika.rs, 19.Okt.2020

Inspekcija Novog Sada je od 3. septembra do 13. oktobra kaznila čak 62 ugostiteljska objekta, uglavnom, zbog kršenja epidiomioloških mera.. Inspekcija je obavila 742 kontrole ugostiteljskih objekata u Novom Sadu i skoro svaki jedanaesti je zatečen u prekršaju, uglavnom zbog prekoračenja radnog...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.