Izvor: Radio 021, 09.Jul.2020, 17:41

Inicijativa A11: Krivične prijave protiv policajaca zbog nasilja

Nevladina organizacija "A 11 - Inicijativa za ekonomska i socijalna prava" podnela je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv osam neidentifikovanih policijskih službenika angažovanih u sredu uveče na održavanju javnog reda i mira na protestu u Beogradu.

Prijavu su podneli zbog osnovane sumnje da su ti policijski službenici "izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje tako što su u 21 čas i 59 minuta na Terazijama u Beogradu, zlostavljali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jednog od učesnika protesta".

"Tri policijska službenika su učesnika protesta prvo udarala gumenim palicama i šutirala dok je on ležao bespomoćno na zemlji, a potom ga je preostalih pet u prolazu takođe udaralo gumenim palicama po glavi, leđima i nogama", navedeno je u saopštenju.

Podnosilac krivične prijave skrenuo je pažnju Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da je "mučenje i drugo surovo, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje apsolutno zabranjeno" i da je "obaveza tužilačkih organa da u odnosu na sve navode o zlostavljanju preduzmu efikasnu i delotvornu istragu, da osumnjičene identifikuju i krivično gone".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dva Izraelca osuđena na po 60 dana zatvora zbog učešća na protestu u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2020, 15:40

U Prekršajni sud policija je dovela ukupno 35 građana koje je teretila za kršenje javnog reda i mira na protestima koji su u Beogradu održani u utorak i sredu uveče...Među osuđenima su i dvojica izraelskih državljana, starih 18 i 21 godinu, koji su privedeni tokom protesta u sredu, a za koje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.