Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 09:26

Imunolog: Nije isključeno da se neke rigoroznije mere protiv korone ponovo uvedu

Nije isključeno da se rigoroznije mere protiv epidemije Covid-19 vrate selektivno, u nekim delovima Srbije, u zavisnosti od procena na terenu, izjavio je danas imunolog Srđa Janković.

Pojava žarišta u nekim delovima Srbije nije znak novog razbuktavanja epidemije, a novi slučajevi su asimptomatski, naveo je Janković za RTS.

"Drugi talas epidemije je moguć, virus i dalje ima potencijal, ali uz adekvatnu zaštitu, ako se drugi talas i pojavi, možemo da ga razbijemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na mnogo malih i razbijati ih pojedinačno", naveo je Janković.

Kako je objasnio, rep epidemije se "oteže", to je znak da je virus i dalje aktivan, i moramo se usredsrediti na mere zaštite.

Ipak, istakao je, virus i dalje slabi, ali je važno držati se preporuka, održavati fizičku distancu i zaštitu pri kontaktima.

"Dokaza za pad virulencije nema", rekao je Janković, ali je istakao da to generalno jeste deo evolucije virusa, i podsetio da se korona lako prenosi, ali da epidemija može

da se spreči ako sprečimo da virus zahvati slabe.

Oni koji imaju indikacije Covid-19 biće testirani, objasnio je Janković, oni koji žele da znaju da li su zaraženi a nemaju simptome, mogu da koriste komercijalna testiranja, odnosno da plate testiranje 1.200 dinara.

Autor: FoNet, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Slab odziv za studiju o imunitetu, moguće selektivno vraćanje mera

Izvor: VOA, 10.Jun.2020

Nije isključeno da se rigoroznije mere protiv pandemije kovid-19 vrate selektivno, u nekim delovima Srbije, u zavisnosti od procena na terenu, izjavio je u sredu imunolog Srđa Janković. Pojava žarišta u nekim delovima Srbije nije znak novog razbuktavanja epidemije, a novi slučajevi su asimptomatski,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.