Izvor: Luftika.rs, 01.Jul.2021, 12:14

Hrvatski voditelj ispričao poznat vic o pederu i lezbejki, mediji naduvavaju međunacionalni skandal

„Šta rade peder i lezbejka? Vode Srbiju!“, poenta je već svima znanog vica koji je ispričao hrvatski voditelj Zoran Šprajc u odjavi svoje emisije Direkt na RTL-u. Korišćenje ovog fazona dočekano je sa standardnim povikama „skandal“, „sramotno“, „ogavan vic“ u domaćim medijima, a Kurir je imao bravuru u vidu „ako je i od bivšeg Srbina, previše je“.
Možda je ovaj vic Šprajc tek sada čuo, mada je zaista već par godina aktuelan. Znao je Šprajc da će ovime privući >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pažnju, privući gnev u Srbiji i simpatije u Hrvatskoj. Zbog toga je ispao slepac i profiter, ali sa druge strane je ispao faca jer se usudio da ispriča politički nekorektan vic u svojoj emisiji. Zamerka može ići u pravcu da je prilično loše ispričao fazon i da baš nema smisla za interpretaciju viceva.
Svi znamo taj fazon, smejemo se kada ga prepričavamo sa prijateljima, ali pošto je to rekao jedan Hrvat, onda ispada veliki problem i međunacionalni skandal. Gomila gluposti.
Kada mi pričamo viceve o Bosancima, Ciganima ili Crnogorcima, Piroćancima ili Jevrejima onda očekujemo da se takve fore shvate kao vid zabave bez pokazivanja nacističkih tendencija. Apsolutno se slažem da dobar fazon i jeste u tome da ismeva tu, tobože, sveopštu korektnost.

Eto, dospeli i Srbi u viceve zbog svoja dva istaknuta predstavnika. Premijerka koja je lezbejka u većinski tradicionalnoj Srbiji zaista je neverovatna činjenica. „Vučiću pederu“ parolu znaju i ptičice na grani. Prozvan još na onoj čuvenoj utakmici, ustalio se kao redovan nadimak našeg predsednika. Svi to znamo, sve je tako kako jeste, ali opet, ka Hrvat isproziva onda je to beščasno. Ali, Zorane, samo da znate da je srpski narod “iznenađen i uvređen”.

Pa nije. Treba nas tovariti jer se svi pravimo kako smo ok sa tim ko vlada Srbijom. Svi smo očigledno ok i sa Brnabićevom i njenom seksualnom orijentacijom i sa Vučićevim nadimkom, te onda ne vidim šta je razlog da nas bole prozivke komšija.
Pravljenje senzacija i tenzija tamo gde ih nema, to je valjda posao medija. Služe za ispiranje mozga i nametanje stavova, a najmanje za objektivno informisanje. Deo takve medijske slike je i Zoran Zoki Šprajc, tako da vrlo dobro zna kako stvari funkcionišu.
Razočaran sam samo jer nisam čuo ništa novo, a mnogo volim viceve. Daj Zorane sledeći put neki novi, ’friški ne’, kako bismo se smejali sopstvenoj muci i ‘leba ti’ potrudi se malo. Baš si BRE netalentovani šaljivdžija.
Vulin dobro živi od tetke iz Kanade i 2000€ iz budžeta, vredi bar 500€ više od Stefanovića

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.