Izvor: Radio 021, 27.Okt.2020, 11:21

Hrvatski nedeljnik tvrdi da ima snimak: Milo Đukanović prokazan kao naručilac ubistva Ive Pukanića

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je u svom najnovijem broju da poseduje snimak telefonskog razgovora u kojem Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, otkriva zbog čega do sada nije prokazao Mila Đukanovića.

Ivo Pukanić je bio osnivač i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Nacional. Za svoje istraživačke tekstove je nagrađivan, a pisao je i o švercu cigareta, optuživši kao organizatore Mila Đukanovića i Stanka Subotića Caneta.

Ubijen je 2008. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ispred sedišta Nacionala, zajedno sa svojim saradnikom Nikom Franjićem. Atentat do danas nije razrešen, a Nacional 12 godina od ubistva na naslovnoj strani donosi priču kako se pojavio audio snimak iz zatvora koji, kako navode, "ukazuje na naručioce atentata". 

Zbog atentata na Pukanića osuđeni su Slobodan Đurović, Robert Matanić, Željko Milovanović, Bojan Gudurić, Luka Matanić i Amir Mafalani, dok je Joca Amsterdam oslobođen optužbi da je bio organizator.

Novinari Nacionala u današnjem broju pišu da imaju snimak koji je "prvo dospeo do policije u BiH, a potom u Hrvatsku". Tajno snimljeni razgovor, tvrde, objašnjava zašto Joca Amsterdam do sada nije prokazao Mila Đukanovića kao naručioca ubistva.

Đukanovića je s atentatom prvi povezao njegov kum Ratko Knežević, koji je pre desetak godina izjavljivao kako je dugovečni crnogorski političar "kontrolisao duvansku mafiju, te naručio ubistvo vlasnika Nacionala". Milo Đukanović je 2010. godine odgovorio na ove optužbe, navodeći kako je "reč o patološkom lažljivcu, o narcisoidnoj osobi, lakrdijašu i marginalcu koji nema sposobnost da spozna svoje realne kapacitete", dodajući kako "Kneževiću ne trebaju niti vlast, niti sudovi u Zagrebu već ozbiljna klinika", piše Telegram.hr.

Ratko Knežević bio je i svedok na suđenju za ubistvo Ive Pukanića. U najavnim istupima za regionalne medije govorio je kako će se "u istrazi na kraju utvrditi da su naručioci ubistva crnogorski premijer Milo Đukanović i Stanko Subotić Cane", optužujući ih za još niz kaznenih dela ubistava, te pranja novca. Na suđenju je ponovo optužio svog kuma i bivšeg prijatelja.

Ponavljajući svoj prvobitni iskaz, Knežević je rekao da mu je Stanko Subotić Cane lično pretio da će "ubiti i njega i Pukanića ako Nacional ne prestane da piše o duvanskoj mafiji". Na sudu je kazao i kako je od ljudi bliskih Đukanoviću dobijao upozorenja da smiri Pukanića.

Autor: 021, Telegram.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Đukanović negirao tvrdnje Nacionala o umješanosti u ubistvo Pukanića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Okt.2020

Kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića negirao je navode hrvatskog Nacionala o njegovoj umiješnosti u ubistvo Iva Pukanića, glavnog i odgovornog urednika tog nedjeljnika. Na naslovnoj strani Nacionala danas, 27. oktobra objavljeno je da taj magazin „posjeduje snimak telefonskog razgovora“...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.