Hrvatska predsednica predlaže porez na ššećer i holesterol

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2017, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska predsednica predlaže porez na ššećer i holesterol

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je predstavila preporuke svog Saveta za ekonomska pitanja za dugoročni privredni razvoj zemlje, a među smernicama je, između ostalog, i reforma sistema lokalnih poreza i uvođenje "poreza na greh", odnosno na proizvode koji sadržže visok procenat ššećera, zasićenih masnoća i holesterola.

Kitarović je ocenila da prvi koraci Vlade ohrabruju i da su na tragu dugoročnog i održživog razvoja konkurentnije privrede, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << hrvatski mediji.

- Cilj dokumenta nije bio ulaziti u izvrššna ovlašćenja koje ima Vlada, već biti konstruktivan partner u postizanju zajedničkog cilja, a to je ukupan oporavak i dalji razvoj privrede, otvaranje novih radnih mesta. To su pretpostavke za reššavanje najvećeg problema s kojim se Hrvatska danas susreće, a to je demografija i odlazak mladih, posebno obrazovanih ljudi u inostranstvo - istakla je Grabar-Kitarović nakon sednice saveta.

Preporuke sadržžane u dokumentu, koji je sastavljen pre godinu dana, Grabar-Kitarović predala je i prethodnoj Vladi. Među smernicama je, između ostalog, i produživanje roka za relativno poresko zastarevanje s 3 na 5 godina, a za apsolutno sa 6 na 10 godina.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.