Gradonačelnik Požege udarao novinara i pretio mu smrću

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Požege udarao novinara i pretio mu smrću

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) danas je udarao novinara lokalnog internet-portala Mladena Mirkovića i pretio mu smrću.

U saopštenju se traži da policija hitno i temeljito istraži napad na novinara portala 034portal.hr. Napad na novinara, koji je završio u bolnici na pregledu, osudio je i premijer Andrej Plenković.

Po izjavi napadnutog novinara Mirkovića, gradonačelnik Neferović ga je oko 11 sati u prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Grada Požege pozvao u svoju kancelariju i upitao ga ko je autor nekog članka na portalu.

"Neferović je odmah počeo da viče i vređa, da preti da će ubiti i mene i sve u redakciji (034portal.hr), pritisnuo me je uz zid i lupio mi glavom o njega, nakon čega me je nastavio udarati nogom i izgurao iz kancelarije", ispričao je Mirković novinarskom udruženju.

Gradonačelnik je nastavio da šutira i gura i na stepeništu, što su videli i ljudi koji su se tamo zatekli, a deo zaposlenih gradske uprave je dovikivao gradonačelniku da to ne radi, prenosi HND.

O napadu je HND obavestilo i poverenika Saveta Evrope za ljudska prava Nilsa Muižnieksa koji je u Zagrebu učestvovao na međunarodna konferenciji o zaštiti ljudskih prava i jačanju demokratije u Evropi. Premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković osudio je napad na novinara i ocenio da je reč o "apsolutno neprimerenom činu". Premijer je, kako su preneli lokalni mediji, stranačkog kolegu Neferovića pozvao da se izvini novinaru i da se povuče iz kampanje za lokalne izbore na kojima je kandidat za zamenika požeško-slavonskog župana.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.