Gradonačelnik Požege brutalno napao novinara, udarao mu glavu o zid pa ga šutirao

Izvor: BKTV News, 12.Maj.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Požege brutalno napao novinara, udarao mu glavu o zid pa ga šutirao

Vedran Neferović član HDZ-a, inače gladonačelnik Požege u Hrvatskoj, fizički je napao novinara Mladena Mirkovića, tako što ga je pribio uza zid i udarao mu glavu.

Neferović ga je potom udarcima nogom izgurao iz gradske većnice. Kako je javio lokalni Portal 034, napadnuti novinar je izjavio da ga je gradonačelnik šutirao, psovao i urlao preteći da će ubiti i njega i sve ostale.

Na ovaj događa je reagovao požeški SDP osudivši ovaj incident koji je nazvao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sramotnim.

U saopštenju predsednika županijskog odbora SDP Zdravko Ronko kaže da je šokiran, iako, kako je naveo, ne i iznenađen današnjim brutalnim napadom na novinara požeškog 034 portala Mladena Mirkovića.

"Ne znam šta je u ovom redosledu današnjeg zbivanja strašnije - da se gradonačelnik Požege fizički šakama obračunava, da je jednog svog građanina brutalno zabio u zid, zabio mu glavu u zid, dok je istovremeno taj građanin i novinar, predstavnik javnosti, a sve se događa na konferenciji za medije u gradskoj većnici i to povodom dodeljivanja nagrade najboljoj medicinskoj sestri", naveo je Ronko, preneli su hrvatski mediji.

Ocenivši sve to kao sramotan incident, Ronko je podsetio na čestu izreku "dobro je da ne tuku", a evo, kazao je, sada je došlo do toga, da nas i tuku.

"Osuđujemo ovaj brutalni napad i pozivam građane da dignu svoj glas protiv takvog ponašanja ne samo aktuelnog gradonačelnika Požege, Vedrana Neferovića, na čije smo ponašanje uzastopno upozoravali i ranije, jer on nije jedini u toj kancelariji koji pribegava nasilju najniže vrste, podsećajući da takva praksa nije strana ni požeško-slavonskom HDZ-u", naveo je i dodao da veruje da se nada da će policijska istraga biti nepristrana.

"A tu bojazan iskazujem zbog njihovih znanih performansa", naveo je Ronko.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.