Izvor: Radio 021, 15.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani protestovali ispred kapije Centralnog zatvora, podrška radniku Krušika

Ispred kapije Centralnog zatvora u Beogradu, drugo veče zaredom, održan je protest na kome su građani zahtevali puštanje radnika fabrike namenske industrije "Krušik" u Valjevu Aleksandra Obradovića.

Obradović je uhapšen jer je medijima dostavio podatke iz pomenute firme, koji ukazuju na povezanost oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa trgovinom oružjem.

Građani i novinarske ekipe počeli su da se okupljaju nešto pre 18 časova, kada se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u medijima pojavila informacija da se Obradović vraća u kućni pritvor, nakon što je Viši sud odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva.

Okupljeni su se žalili da su imali poteškoće da dođu do zgrade Centralnog zatvora, zbog taksista koji su blokirali centralne saobraćajnice, što je poremetilo javni prevoz. Nije bilo transparenata, a građani su uzvikivali "Aleksandar Obradović nije kriminalac" i "tata je granata".

Ispred CZ-a, među okupljenim građanima nalazi se i akademik Dušan Teodorović, koji je rekao da je ovoga puta "zajednički napor urodio plodom".

"Društvene mreže su ovde odigrale značajnu ulogu. Režim je pokušao da odigra svoju poznatu igru da se žrtva proglasi za krivca. Ta matrica se pokušala i ovde. Mi smo bili spremni da ako treba da se blokira Katanićeva, tužilaštva i sudovi... Vlast se sramno i kukavički ponašala, zgrabili su čoveka, 20 i više dana je u zatvoru, a javnost nije znala. Ali pokazalo se da ovo vredi i građani treba da nastave da se suprostavljaju režimu", kazao je on.

Autor: Danas,N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Gajtandžijeva: Uzbunjivač iz Krušika je heroj jer je dokazao korupciju a oni ga hapse

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2019

Bugarska istraživačka novinarka Dilijana Gajtandžijeva, čiji je sajt Arms voč objavio priču o umešanosti oca ministra unutrašnjih poslova Srbije u prodaju naoružanja, ocenila je da je uhapšeni uzbunjivač iz valjevske fabrike Krušik A.O. pravi heroj Srbije jer je dostavio dokumenta koja otkrivaju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.