Građani protestovali ispred kapije Centralnog zatvora, podrška radniku Krušika

Ispred kapije Centralnog zatvora u Beogradu, drugo veče zaredom, održan je protest na kome su građani zahtevali puštanje radnika fabrike namenske industrije "Krušik" u Valjevu Aleksandra Obradovića.
Obradović je uhapšen jer je medijima dostavio podatke iz pomenute firme, koji ukazuju na povezanost oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa trgovinom oružjem.
 
Građani i novinarske ekipe počeli su da se okupljaju nešto pre 18 časova, kada se u medijima pojavila informacija da se Obradović vraća u kućni pritvor, nakon što je Viši sud odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva.
 
Okupljeni su se žalili da su imali poteškoće da dođu do zgrade Centralnog zatvora, zbog taksista koji su blokirali centralne saobraćajnice, što je poremetilo javni prevoz. Nije bilo transparenata, a građani su uzvikivali "Aleksandar Obradović nije kriminalac" i "tata je granata".
 
Ispred CZ-a, među okupljenim građanima nalazi se i akademik Dušan Teodorović, koji je rekao da je ovoga puta "zajednički napor urodio plodom".
 
"Društvene mreže su ovde odigrale značajnu ulogu. Režim je pokušao da odigra svoju poznatu igru da se žrtva proglasi za krivca. Ta matrica se pokušala i ovde. Mi smo bili spremni da ako treba da se blokira Katanićeva, tužilaštva i sudovi... Vlast se sramno i kukavički ponašala, zgrabili su čoveka, 20 i više dana je u zatvoru, a javnost nije znala. Ali pokazalo se da ovo vredi i građani treba da nastave da se suprostavljaju režimu", kazao je on.
  • Nebojša iz Beograda

    15.10.2019 10:05
    Ja lično mislim da je čoveku mesto u zatvoru. Moj tata isto.
    Ovi protesti su nova situacija!
    A za svaku situaciju
    tata ima kombinaciju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.