Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni pretres za otmicu Gorana Cvijetića odložen po sedmi put zaredom

Sedmi put zaredom odložen je glavni pretres u novosadskom Višem sudu povodom otmice Gorana Cvijetića (44) u Novom Sadu 2017. godine.

Ovog puta proces nije održan zbog nedolaska branioca jednog od petorice optuženih usled zdravstvenih tegoba, piše Dnevnik.

Ranije su pretresi više puta odlagani zbog lečenja okrivljenog Dalibora Bogdanovića Boće (45) i lekarske intervencije nad Goranom Кovačevićem Gorancem (47).

Osim Bogdanovića i Kovačevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na optuženičkoj klupi nalaze se još i okrivljeni za otmicu u saizvrilaštvu Novosađani Nenad Stević (41), nevenčani suprug Teodore Кaćanski, ubijene novembra 2016. iz vatrenog oružja, što još uvek nije rasvetljeno. Tu su još i suspendovani policajac iz Beograda Vladica Rakić (38)i Božidar Bosnić (53). Oni se brane sa slobode.

Glavni pretres je jednom pomeren jer se ispostavilo da je branilac jednog od petorice okrivljenih, sada suspendovanog beogradskog policajca Vladice Rakića, radio kao operativac u nadležnoj policijskoj upravi u vreme kad se rasvetljavao pomenuti događaj. Posle toga, navedeni optuženi angažovao je po punomoći novog advokata.

Petorica okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave u maju pre tri godine na Novoj Detelinari izjavila su ranije u postupku pred sudom da su razumeli optužnicu, ali da nisu krivi za ono što im se pripisuje, niti su prihvatili pravnu kvalifikaciju krivičnog dela. Oni smatraju da se radi o građanskom hapšenju osobe za koju sumnjaju da je počinila teška krivična dela, odnosno da je umešana u ubistvo Teodore Кaćanski i pokušaj ubistva Nika Uskokovića, koji je rođak okrivljenog Gorana Кovačevića Goranca.

Podsetimo, optužni akt je podignut zbog sumnje da su oni u maju 2017. godine, na uglu ulica Кornelija Stankovića i Janka Čmelika na Detelinari, na parkingu, uz upotrebu sile i pretnje ubistvom, odveli oštećenog Cvijetića i zadržali ga u nameri da ga prinude na nešto.

Dalibor Bogdanović je teško povređen 10. maja uveče prošle godine, pošto je njegov automobil eksplodirao dok je bio u pokretu, u Ulici Ilije Birčanina. Baš tog dana je na ročištu pred krivičnim većem u tom postupku izjavio da je u svom poslu stekao, po svoj prilici, i neprijatelje.

Novi termini za suđenje zakazani su za 30. mart, 23. april i 1. jun, kad se planira saslušanje šest svedoka i sudskih veštaka.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.