Izvor: Radio 021, 28.Feb.2021, 17:25

Gejts primio drugu dozu vakcine i poručio: Očekujte promene u ponašanju tek u proleće ili na leto

Bil Gejts (65) primio je svoju drugu dozu vakcine protiv korone pre nedelju dana, potvrdio je tokom intervjua na društvenoj mreži "Clubhouse".

Međutim, iako je osnivač Majkrosofta potpuno vakcinisan, kaže da će nastaviti da poštuje mere i preporuke poput nošenja zaštitne maske.

"Želim da budem primer drugima", rekao je Gejts.

Američki CDC kaže da čak i oni koji se vakcinišu protiv kovida19 treba da nastave da poštuju epidemiološke mere. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Modernino i vakcina Fajzera pokazale su se dobrim u sprečavanju teških oblika bolesti i smrti od kovida19, ali je još uvek nejasno sprečavaju li u potpunosti zarazu.

"Neću prestati da nosim masku ili prestati da budem oprezan, pogotovo ne u blizini starijih ljudi koji se nisu vakcinisali", rekao je Gejts, prenosi CNBC.

Mnogi se pitaju kad ćemo se vratiti u normalu, ili barem ukinuti mere poput nošenja maske i fizičke distance.

"Tek u kasno proleće ili na leto možemo razmišljati o značajnijoj promeni ponašanja ako brojke budu dobre", rekao je Gejts i dodao da planira da nastavi da nosi masku i tokom jeseni dok stope zaraženih ne padnu značajnije dodajući da to "nije neka strašna stvar".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.