Izvor: Radio 021, 26.Avg.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galeb spasao muškarca da ne bude uhapšen, iz ruke mu oteo marihuanu

Muškarac u Švedskoj spasao se hapšenja tako što mu je galeb iz ruke "ukrao" kesicu sa marihuanom i odleteo s njom u trenutku dok su mu se približavali policajci.

Policajci u civilu patrolirali su na Festivalu kulture u Geteborgu, kada su primetili ženu kako slobodno puši marihuanu. Dok su prilazili muškarac koji je bio u njenom društvu zgrabio je kesicu sa marihuanom, što je primetila i policija.

Kako se navodi, policajci su se onda usmerili ka muškarcu u nameri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da ga uhapse, međutim nekoliko trenutaka pre nego što su policajci prišli, pojavio se galeb koji je uzeo kesicu i odleteo s njom, pa je tako odneo i dokaz.

Portparol policije u Geteborgu Štefan Gustafson izjavio je da je prema proceni policajaca u kesici bilo oko 10 grama kanabisa, međutim, kako nije bilo dokaza, nije došlo do hapšenja.

"Policajci nisu očekivali nekog trećeg da se umeša. Na tom mestu postoji veliki broj galebova, a jedan od njih je video svoju šansu i zgrabio kesu. Policajci su samo posmatrali kako galeb nestaje ka nebu", rekao je Gustafson.

Policajci su uhapsili ženu zbog korišćenja i posedovanja marihuane.

U Švedskoj važe najstroži zakoni o drogama, i po njima se posedovanje marihuane kažnjava velikom novčanom kaznom i zatvorom do šest meseci.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.