Filozofski fakultet: Poziv vizuelnim umetnicima da se jave na konkurs

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2017, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filozofski fakultet: Poziv vizuelnim umetnicima da se jave na konkurs

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu poziva vizuelne umetnike i umetnice da se jave na konkurs Ministarstva kulture i informisanja namenjen ovoj oblasti.

"Povodom raspisanog Konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2017, koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, pozivamo umetnice i umetnike koji su diplomirali, studiraju ili rade na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu da dostave ponude umetničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dela kojima bi Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu konkurisao na navedenom Konkursu. Ponude slati u elektronskoj formi na adresu art@ff.uns.ac.rs najkasnije do 16. juna 2017. godine", poručuje dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Ivana Živančević Sekeruš.

U prilogu je potrebno dostaviti:

1. Sažetu radnu biografiju umetnice/umetnika (desetak rečenica)

2. Reprodukcije ponuđenih radova u JPG ili TIF formatu (rezolucije 300 tačaka)

3. Kataloške podatke (naziv dela, tehnika, dimenzije, godinu nastanka)

4. Cenu dela

5. Podatke za kontakt (adresu, broj telefona, e-mail, veb sajt)

6. Podatke o radno-pravnom statusu (zaposleni, nezaposleni, studenti, penzioneri, slobodni umetnici, članovi udruženja...)

"Napominjemo da se zbog arhitektonskih karakteristika same zgrade Fakulteta u kojoj će otkupljena dela biti izložena očekuje da na Konkurs šaljete radove većih dimenzija, površine minimum 2 m2, odnosno skulpture većeg gabarita. Radove za Konkurs Ministarstva kulture i informisanja, za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2017. odabraće Komisija Filozofskog fakulteta. Rezultati Javnog poziva biće objavljeni na sajtu Filozofskog fakulteta. Nepotpuna i zakasnela dokumentacija neće biti uzeta u razmatranje", naglašava se u pozivu.

Veličina mejla u kojem se šalje dokumentacija iz tehničkih razloga ne sme biti veća od 20 MB.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.