Ferštapen najbolji u Austriji, Fetel novi lider F1

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2018, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferštapen najbolji u Austriji, Fetel novi lider F1

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobedio je na devetoj trci u sezoni na stazi "Spilberg" za VN Austrije i tako obezbedio treću pobedu svojoj ekipi u tekućoj sezoni.

Iza Ferštapena su kroz cilj prošli vozači Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel, a četvrti je bio pilot Hasa Roman Grožan, kome su ovo i inače prvi bodovi u sezoni.

Trku su obeležili vozači Mercedesa Valteri Botas i Luis Hamilton zbog problema sa motorom, odnosno kvarom na bolidu, pa su trku završili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na početku, odnosno pri kraju, a identične probleme imao je i Danijel Rikardo u drugom bolidu Red Bula.

Takođe, problemi sa potrošnjom pneumatika su bili veliki, a najbolji su u datoj situaciji upravo bili vodeći. Nakon današnje trke ponovo je Sebastijan Fetel na čelu šampionske trke u konkrenciji vozača, sa bodom viška u odnosu na Luisa Hamiltona.

Naredna trka vozi se za nedelju dana za VN Velike Britanije.

Autor: Danas

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.