Izvor: Radio 021, 10.Feb.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Više od 100 džakova smeća prikupljeno kod Betanije

Više od 100 džakova smeća prikupljeno je za sat vremena, u kvartu oko porodilišta Betanija, u akciji "Zelene brigade čiste gradove od smeća", koju je pokrenula Zelena stranka.

U prvoj akciji Zelenih brigada, koja je simbolično počela kod gradskog porodilišta u kom se godišnje rodi oko 7.000 beba, učestvovalo je preko 100 volontera i članova Zelene stranke, okupljenih u Zelene brigade.

"Količina đubreta koju ostavljamo za sobom je zaprepašćujuća. Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da smo za svega sat vremena u delu jednog gradskog kvarta sakupili 100 džakova smeća, ukazuje da naš odnos prema životnoj sredini mora da se promeni. Zelene brigade su važne. Zelene brigade su nadstranački projekat koji je okrenut zdravijoj budućnosti našeg grada i naše dece", rekao je po završetku prve akcije Zelenih brigada Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke.

Volonteri koji su učestvovali u akciji podržavaju stav Zelene stranke da ni najorganizovanije komunalne službe ne mogu očistiti sve površine koje koriste gađani, ako se ne vodi računa o zajedničkoj higijeni i ako smeće baca ko gde stigne.

Na zelenim površinama u Novom Sadu ima više od 20 tona otpada. Akcija Zelenih brigada će se tokom cele godine odvijati u svim gradovima i mestima u Srbiji, sa ciljem da se ukloni smeće s dečjih igrališta, međublokovskih zelenih površina i drugih javnih prostora koje građani koriste za relaksaciju i odmor.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Više od 100 džakova smeća prikupljeno kod Betanije

Izvor: NoviSad.com, 11.Feb.2019, 11:02

Više od 100 džakova smeća prikupljeno je za sat vremena, u kvartu oko porodilišta Betanija, u akciji „Zelene brigade čiste gradove od smeća“, koju je pokrenula Zelena stranka..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.