Izvor: Radio 021, 19.Jan.2021, 22:53

FOTO, VIDEO: U planu vakcinacija 100.000 Novosađana, do sada se prijavilo 25.000 građana

Na Novosadskom sajmu u sredu, 20. januara u 8 časova počinje masovna vakcinacija građana koji su se prijavili preko poratala E-uprava, za sada za kinesku vakcinu.

Prvog dana je pozvano oko 730 građana, a kapacitet punkta za imunizaciju na Sajmu je više od 1.000 vakcinisanja dnevno i radiće od 8 do 18 časova. Trenutno u Novom Sadu ima 5.500 kineskih vakcina, dok se narednih dana očekuju i ruske vakcine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Sputnjik V, kao i američko-nemačke Fajzerove.

Gradonačelnik Miloš Vučević je obilazeći Sajam naveo da je privremena kovid bolnica uz pomoć Vojske Srbije pretvorena u Centar za imunizaciju u kome će raditi osam ekipa lekara i sestara Doma zdravlja i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, dok će još dve biti dežurne, a građanima će pomagati i volonteri Crvenog krsta.



Među prvima na vakcinaciji bi trebalo da budu stariji građani, a osim njih na spiskovima su i radnici Radosnog detinjstva, prosvetni radnici i druge prioritetne grupe. Prema njegovim rečima, do sada se na portalu e-uprave za imunizaciju prijavilo 25.000 Novosađana, a cilj je da bar 100.000 njih bude vakcinisano.

"Onda uz hiljade onih koji su stekli imunitet preležavši bolest mogli bi u Novom Sadu da odahnemo i dozvolimo da lokali rade i posle 20 časova i da se druge epidemiološke mere ukidaju", naveo je on.

Gradonačelnik je dodao i da će se, kako bi pokazali da su vakcine sigurne i podstakli građane da se prijave, u sredu vakcinisati nekoliko članova Gradskog veća.

Dogovoreno je i da budu vakcinisani oni građani koji dođu na Sajam, a da prethodno nisu pozvani iz kol centra IT uprave, ali su sami već iskazali zainteresovanost za vakcinaciju putem portala e-uprave. Građani mogu slobodno da sa sajta Instituta za javno zdravlje Vojvodine, pre dolaska, preuzmu formular za imunizaciju OVDE, popune ga i predaju kada budu dolazili, jer će time skratiti vreme prijema i pregleda.

Takođe, dogovoreno je da građani koji su se prijavili za vakcinaciju, a nepokretni su, budu posećivani od strane posebne ekipe za kućnu negu Doma zdravlja, koja će ih vakcinisati kada dođu na red po spisku.

Do sada je u Novom Sadu 3.500 ljudi vakcinisano Feajzerovom vakcinom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vakcinacija protiv koronavirusa na novosadskom sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 04:19

Na novosadskom sajmu jutros u 8 časova počela je vakcinacija protiv koronavirusa, za koju se prijavilo preko 25 hiljada ljudi. Za prvi dan plan je da vakcinu primi preko sedam stotina građana, prijavljenih preko e-uprave...Kako je za RTV izjavio dr Vladimir Petrović sa Instituta za javno zdravlje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.