Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 12:05

FOTO, VIDEO: Ponovo sprečeno iseljenje porodice iz kuće u Veterniku

Prinudno iseljenje porodice Tatari iz njenog doma u Veterniku, koje je bilo zakazano za danas, ponovo je odloženo.

Ispred kuće u Ulici Novosadski put 77 pojavio se izvršitelj Milan Uzelac, ali je konstatovao da trenutno nije moguće iseljenje jer za to nema uslova. Iseljenje je odloženo jer su se u objektu nalazila deca, osobe sa invaliditetom i životinje.

Pored dvadesetak članova porodice Tatari, od kojih su devetoro deca, a u porodici ima i osoba sa invaliditetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na licu mesta su se pojavili i građani u nameri da spreče izvršenje, kao i aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom". Takođe, okupili su se i rođaci i komšije ove veterničke porodice.

Iseljenje porodice Tatari sa placa i iz kuće u kojoj žive od 1977. godine zakazano je jer su izgubili sudski spor koji su protiv njih vodili Slavica Arambašić, Đorđe Krivokuća i Vera Krivokuća kao naslednici Todora Krivokuće koji je 1993. godine to zemljište dobio od Vodoprivrednog preduzeća "Šajkaška" u postupku zamene za zemljište u Stepanovićevu. VP "Šajkaška" je vodila postupak protiv porodice Tatari i dobila je spor, a posle je sud presudio u korist novih vlasnika.

Tatarijevi tvrde da su presude donete na osnovu nezakonite preparcelizacije koju je uradio službenik "Šajkaške", a posle i sudski veštak.

Podsetimo, prethodno je iseljenje pokušano 26. oktobra, kada je izvršitelj takođe odustao.



Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.