Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 12:00

FOTO: Ponovo sprečeno iseljenje porodice iz kuće u Veterniku

Prinudno iseljenje porodice Tatari iz njenog doma u Veterniku, koje je bilo zakazano za danas, ponovo je odloženo.

Ispred kuće u Ulici Novosadski put 77 pojavio se izvršitelj Milan Uzelac, ali je konstatovao da trenutno nije moguće iseljenje jer za to nema uslova. Iseljenje je odloženo jer su se u objektu nalazila deca, osobe sa invaliditetom i životinje.

Pored dvadesetak članova porodice Tatari, od kojih su devetoro deca, a u porodici ima i osoba sa invaliditetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na licu mesta su se pojavili i građani u nameri da spreče izvršenje, kao i aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom". Takođe, okupili su se i rođaci i komšije ove veterničke porodice.

Iseljenje porodice Tatari sa placa i iz kuće u kojoj žive od 1977. godine zakazano je jer su izgubili sudski spor koji su protiv njih vodili Slavica Arambašić, Đorđe Krivokuća i Vera Krivokuća kao naslednici Todora Krivokuće koji je 1993. godine to zemljište dobio od Vodoprivrednog preduzeća "Šajkaška" u postupku zamene za zemljište u Stepanovićevu. VP "Šajkaška" je vodila postupak protiv porodice Tatari i dobila je spor, a posle je sud presudio u korist novih vlasnika.

Tatarijevi tvrde da su presude donete na osnovu nezakonite preparcelizacije koju je uradio službenik "Šajkaške", a posle i sudski veštak.

Podsetimo, prethodno je iseljenje pokušano 26. oktobra, kada je izvršitelj takođe odustao.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FOTO, VIDEO: Ponovo sprečeno iseljenje porodice iz kuće u Veterniku

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020

Prinudno iseljenje porodice Tatari iz njenog doma u Veterniku, koje je bilo zakazano za danas, ponovo je odloženo...Ispred kuće u Ulici Novosadski put 77 pojavio se izvršitelj Milan Uzelac, ali je konstatovao da trenutno nije moguće iseljenje jer za to nema uslova. Iseljenje je odloženo jer su se...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.