Izvor: Radio 021, 09.Dec.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Otvorene pristupne saobraćajnice novom drumsko-železničkom mostu, pojedine staze još nedovršene

Pristupne saobraćajnice novog drumsko-železničkog mosta, poznatijeg kao novi Žeželjev most, danas su otvorene sa sremske strane, i to 15 meseci od otvaranja za drumski saobraćaj i 20 meseci od prelaska prvog voza.

Podvožnjak ispod pruge, kružni tok sa saobraćajnicama koje vode ka mostu i ka budućoj obilaznici oko Petrovaradina, kao i delimično završene biciklističke i pešačke staze završene su sa nekoliko meseci kašnjenja.

Gradonačelnik Miloš Vučević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je kašnjenje radova obrazložio time da je bilo potrebno da se iskoordinira rad preduzeća koja su radila na saobraćajnici i izgradnji podvožnjaka ispod pruge. Ovaj podvožnjak je, podsetimo, prvo zaboravljen da bude izgrađen kada je pravljen most i urađen je tek sada, jer je u međuvremenu zabranjen železnički saobraćaj zbog gradnje nove pruge Beograd - Novi Sad.

Gradonačelnik je najavio i da će nedostajuće biciklističko-pešačke staze biti dovršene kada lokaciju napuste firme koje uklanjaju stubove nekadašnjeg privremenog drumsko-železničkog mosta. Očekuje se da će poslednji stub nekadašnjeg privremenog mosta biti uklonjen u narednih desetak dana.

S druge strane, na kružnom toku i pristupnim saobraćajnicama će još dugo stajati betonske prepreke koje sprečavaju vozače da skrenu ka drugim pravcima, jer će se tek u nekoj budućnosti graditi putevi koji će biti deo obilaznice oko Petrovaradina, a koja će sa budućim mostom ka Ratnom ostrvu biti deo puta ka Zrenjaninu, odnosno u suprotnom pravcu Fruškogorski koridor.

Otvaranju pristupnih saobraćajnica pored gradonačelnika Novog Sada prisustvovala je i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i šef delegacije Evropske unije Sem Fabrici jer je EU i platila ove radove sa oko pet miliona evra.

Ministarka je ovom prilikom ponovila da se očekuje da rekonstrukcija pruge koja traje godinu dana, bude završeni na jesen 2021. godine i da tada iz Beograda ili Novog Sada sednu u brzi voz i stignu do Novog Sada ili Beograda za 27 do 30 minuta. Ona je dodala i da se planira da rekonstrukcija pruge Novi Sad-Subotica počne u martu 2020. godine i da će ti radovi trajati dve i po godine.



Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Konačno otvorene pristupne saobraćajnice novom drumsko-železničkom mostu

Izvor: NoviSad.com, 09.Dec.2019

Pristupne saobraćajnice novog drumsko-železničkog mosta, poznatijeg kao novi Žeželjev most, danas su otvorene sa sremske strane. Most je otvoren pre 15 meseci, a od prelaska prvog voza prošlo je 20 meseci..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.