FOTO: Smetlišta na Detelinari, čak i dušek bacili na ulicu

Izvor: Radio 021, 10.Okt.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Smetlišta na Detelinari, čak i dušek bacili na ulicu

Tokom radova na Detelinari, u Janka Čmelika i okolnim ulicama, došlo je do stvaranja nekoliko divljih deponija.

Nesavesni građani počeli su da odlažu smeće oko prepunih kontejnera i mimo njih, a pristup kamiona "Čistoće" otežan je zbog raskopanih i zatvorenih ulica.

Stanari Detelinare požalili su se našoj redakciji da ne mogu ni da priđu kontejnerima od smeća sa strane, a ukoliko se smeće ne ukloni i ne prestane odlaganje oko kontejnera i na ulicama, biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otežan i prolazak trotoarom.

"Pored jednog od najvećih vrtića i pored škole ljudi samo bacaju okolo smeće", navodi Novosađanka J. N. koja nam se javila.

Kako za 021 navode u "Čistoći", ovaj problem u zoni gradilišta postoji zbog nepoštovanja elementarne kulture kolektivnog stanovanja.

"Da bi građani imali gde da odlažu smeće, postavili smo kontejnere u neposrednoj blizini gradilišta, gde naši kamioni mogu da priđu. Otpad sa jedne od pomenutih lokacija je pokupljen, dok je prilaz drugoj lokaciji jutros omogućen te će i ta deponija biti uklonjena u toku današnjeg dana", poručuju iz "Čistoće" za naš portal.

Preduzeće apeluje na Novosađane da ne bacaju smeće u zonama gradilišta, već u najbližu alternativnu posudu koja je uvek postavljena u blizini.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.