Izvor: Radio 021, 05.Maj.2020, 20:52

FOTO: Smeće bačeno na nasip vratili u "Rodu" kao pošteni nalazači

Aktivisti udruženja za zaštitu životne sredine u subotu, 2. maja, pokupili su smeće koje je na obalu Dunava kod Beograda bacilo trgovinsko preduzeće "Roda" i vratili ga tom marketu.

Članovi unije "Treći Beograd", koju čine udruženja građana "Eko Pančevački rit", "Bela čaplja" i "Kotež", pokupili su kartonski otpad bačen na nasip i vratili ga u prodavnicu "Rode" na Zrenjaninskom putu u Beogradu.

"Razlog naše posete je postupak ove trgovinske radnje koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je posle Uskrsa 'odložila' na naš nasip gomilu reklamnog materijala i na taj način se rešila đubreta. Mi smo rešili da zajedničkim akcijama vratimo otpad svima koji ga se na ovakav način rešavaju", navode u Udruženju građana Kotež.

Naglašavaju da će od sada "svakom ko postupi na ovakav način vraćati njegov otpad, kao pošteni nalazači".

Dodaju da će protiv svih koji ovako zagađuju okolinu biti podnete prijave nadležnim službama.

"Članovi unije Treći Beograd su u našoj životnoj sredini pronašli izgubljene stvari društveno odgovornog preduzeća i, kao pošteni nalazači, odneli i vratili ih vlasniku", kažu u udruženju "Eko Pančevački rit".

Navode da ovom prilikom nisu tražili "pripadajuću nagradu za vraćene stvari".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.