FOTO: Razbijena srpsko-italijanska grupa dilera kokaina

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Razbijena srpsko-italijanska grupa dilera kokaina

Četiri osobe iz Srbije i još 16 stranih državljana uhapšeno je u zajedničkoj akciji srpskog MUP-a, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i italijanske policije, a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i državnim Tužilaštvom Italije.

U akciji, koja je realizovana nakon višemesečne istrage, uhapšeno je ukupno 20 osoba, od čega 16 na teritoriji Italije, dok su organizatori i članovi ove organizovane kriminalne grupe uhapšeni na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Srbije.

Među uhapšenima u Srbiji su i Milovan Nikolić Profa i Jakov Kontić, koji su osumnjičeni kao vođe ove kriminalne grupe, a među uhapšenima u Italiji je Kontićev bivši zet. Ova kriminalna grupa se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu krijumčarila i prodavala kokaina u zemljama Evropske unije. Članovi ove kriminalne grupe sumnjiče se da su novac od prodaje narkotika u Srbiji ulagali u kupovinu nekretnina i skupocenih vozila.

U okviru akcije na teritoriji Srbije, prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, kao i jednog sefa, pronađeno je i zaplenjeno 58.250 evra, zatim četiri automobila, četiri skupocena ručna sata, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest komada pištoljske municije.

U okviru ove akcije, u prethodnom periodu na teritoriji Italije zaplenjeno je 24 kilograma kokaina, 12,7 kilograma marihuane i dva pištolja, a uhapšeno je i još osam članova ove kriminalne grupe, svi državljani Srbije, jedan državljanin Italije, i jedan državljanin Slovenije.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U akciji srpske i italijanske policije uhapšeno 20 osoba

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2018

Srpska i italijanska policija uhapsile su ukupno 20 osoba, od čega 16 na teritoriji Italije, zbog krijumčarenja kokaina u zemlje Evropske unije, saopšteno je...Akcija je sprovedena nakon višemesečne istrage. Organizatori i članovi te organizovane kriminalne grupe su uhapšeni na teritoriji Srbije...U...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.