Izvor: Radio 021, 15.Feb.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Puštanjem zelenih balona u Novom Sadu obeležen Dan dece obolele od raka

Svetski dan dece obolele od raka obeležen je danas, 15. februara manifestacijom na Trgu slobode, koju je organizovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Deca koja su izlečena od malignih bolesti simbolično su u vazduh pustila zelene balone, u znak podrške mališanima koji se još bore protiv raka, ali i u sećanje na decu koja su tu bitku izgubila.

Nakon toga, program se nastavio, a svi posetioci mogli su da kupe nešto od našeg promotivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << materijala - šolje, kape i druge zanimljivosti, kako bi podržali rad NURDOR-a.

Iz godine u godinu, u Dečijoj bolnici u Novom Sadu postavi se 25 novih dijagnoza raka kod dece raznih uzrasta i ona odmah ulaze u terapiju. Međutim, broj obolele dece još je veći jer se pojedini slučajevi ne leče u Novom Sadu, već u Beogradu.

U ovom trenutku se između 10 i 15 dece leči od raka u Vojvodini, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli, a na nedeljnom nivou jedan mališan umre od raka.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Izvor: JUGpress.com, 15.Feb.2019

LESKOVAC..U organizaciji NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) u Gradskom parku obeležen je Svetski dan dece obolele od raka. Danijela Pavlović je iznela podatak da u ovom trenutku oko 200 mališana vodi bitku za život protiv ove opake bolesti...„NJihove borbe su velike,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.