Izvor: JUGpress.com, 15.Feb.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

LESKOVAC

U organizaciji NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka) u Gradskom parku obeležen je Svetski dan dece obolele od raka. Danijela Pavlović je iznela podatak da u ovom trenutku oko 200 mališana vodi bitku za život protiv ove opake bolesti.

„NJihove borbe su velike, a tihe. NJihov plašt je nevidljiv, ali su oni najveći superheroji. Poručujemo im da znaju da se borimo uz njih i za njih.“

Dragana Sokolović, majka čiji je sin >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pobedio rak, nabrojala je šta je sve udruženje NURDOR do sada uspelo da uradi, a to je da se izgradi sedam igraonica na hemato-onkološkim odelenjima, pet roditeljskih kuća za smeštaj i brigu o deci koja se leče i njihovim porodicama, pružena je podrška za više od 1500 porodica tokom i posle lečenja, obezbeđeno preko 1000 potpuno besplatnih rehabilitacija za decu koja su se izlečila, održano više od 600 radionica psiho-socijalne podrške za roditelje, preko 50 edukacija za volontere, više od 1000 akcija senzibilisanja javnosti, više od 50 besplatnih kampova za izlečenu decu i njihove roditelje, izdato preko 30 publikacija, odrađeno preko 100.000 volonterskih sati, šest edukacija za medicinsko osoblje, uloženo preko 300 miliona dinara u unapređenje uslova lečenja, tri inicijative za promenu propisa, urađena jedna potpuno nova bolnica, na dva sprata i 800 kvadrata, koja je sada najbolje opremljena ustanova ove namene na Balkanu.

Akciju je podržala i lokalna samouprava, u čije ime je zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović apelovala na sve one koji su u mogućnosti da doniraju novčana sredstva koja će se iskoristiti za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu, koja će biti od velikog značaja za svu decu iz unutrašnjosti kojoj je potrebno lečenje.“

Akcija je završena simboličnim puštanjem balona u vazduh. NJih je pustio Aleksa, pobednik nad malignim obolenjem.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.