Izvor: Radio 021, 01.Jul.2020, 09:29

FOTO: Prvo hapšenje u Hongkongu po novom zakonu, muškarac uhapšen zbog zastave

Policija Hongkonga saopštila je danas da je uhapsila muškarca zbog posedovanja zastave koja poziva na nezavisnost, što je prvo takvo hapšenje po novom kineskom zakonu o bezbednosti.

Na slikama koje je policija postavila na Tviteru vidi se zastava na kojoj piše "Nezavisnost Hongkonga" koja je položena na trotoaru, a pored nje stoji muškarac.

On je nosio crnu majicu sa natpisom "Oslobodimo Hongkong".

#BREAKING: A man was arrested for holding a #HKIndependence >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << flag in #CausewayBay, Hong Kong, violating the #NationalSecurityLaw. This is the first arrest made since the law has come into force. pic.twitter.com/C0ezm3SGDm

— Hong Kong Police Force (@hkpoliceforce) July 1, 2020

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U Hongkongu uhapšeno više od 300 ljudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2020

Policija Hongkonga ispalila je u srijedu 1. jula vodeni top, bacila suzavce te uhapsila 300 ljudi na protestima zbog Zakona o nacionalnoj bezbjednosti, kojeg je uvela Kina, a za kojeg kritičari kažu da je usmjeren ka utišavanju suprotnih mišljenja. Dok se hiljade demonstranata okupilo u središtu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.