Izvor: Radio 021, 03.Dec.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Novosadska Sigurna ženska kuća dobila "Kutak" za decu i mame

Novosadska Sigurna ženska kuća dobila je "Kutak" za decu i mame.

Ženska odbornička mreža Skupštine grada Novog Sada i članice Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine grada posetili su danas novoformirani kutak i uručile dečije igračke i opremu koje su kupile.

Rukovodilac Sigurne ženske kuće Nada Padejski istakla je da je namera bila da se napravi kutak za decu i majke u cilju razvijanja njihove interakcije i celokupnog odnosa, odnosno prostor u kom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bi zaposleni sa decom sprovodili različite aktivnosti.

"Navedena namera je realizovana, i danas, uz prisustvo predstavnica Ženske odborničke mreže i Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine grada sa velikom radošću otvaramo 'Kutak' u Sigurnoj ženskoj kući. U kontekstu nasilja u porodici deca su bila izložena traumatskim događajima i stres koji su doživela ostavlja brojne negativne posledice po njihovo mentalno i fizičko zdravlje. Smatramo da će prostor kreativnog Kutka u kom će zaposleni u Sigurnoj ženskoj kući sprovoditi planirane stručne aktivnosti sa decom i majkama, pružati deci podršku u učenju, odnosno u kom će se podsticati i razvijati interakcija majka-dete biti značajan faktor posttraumatskog oporavka naših korisnika", zaključila je Padejski.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.