Izvor: Radio 021, 23.Okt.2019, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Na beogradskom aerodromu zaplenjen pun kofer antikviteta

Carinici u ponedeljak, 21. oktobra na aerodromu Nikola Tesla zaplenili oko 40 predmeta za koje se pretpostavlja da imaju umetničku i antikvitetnu vrednost.

Reč je figurama od žada, mesinganim svećnjacima, posuđu, kutijama za nakit, časovniku, persijskim tepih stazama i nekoliko umetničkih slika.

Sa koferom punim pomenutih predmeta u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljen je 75-godišnji Beograđanin, koji je u društvu 51-godišnje bugarske državljanke doputovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << letom iz Brisela.  Nakon kontrole njihovog prtljaga na rentgenu, u jednom od kofera uočen je veliki broj predmeta različitih oblika, zbog čaga je od putnika zatraženo da ga otvore.

U njemu je pronađeno desetak figura životinja i ptica od žada, stari časovnik, nekoliko mesinganih svećnjaka, kutija za nakit i sitnice, tacni, ibrika, podmetača i dve manje persijske tepih staze. Pored toga putnici su mimo kofera nosili sa sobom i tri umetničke slike upakovane u najlon.

U Upravi carina podsećaju da iako pri unosu umetnina u Srbiju nije potrebna nikakva posebna dozvola ili saglasnost, ta, kao i bilo koja druga roba koja se uvozi u zemlju, mora biti prijavljena.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.