Izvor: Radio 021, 19.Avg.2020, 07:10

FOTO: Kineski ambasador snimljen kako gazi po ljudima, antropološkinja stala u njegovu odbranu

Kineski ambasador snimljen je kako hoda po ljudima u sklopu tradicionalne ostrvske ceremonije dobrodošlice. Dok je ovaj snimak mnoge sablaznio i neki su ga protumačili kao simbolički prikaz rastućeg uticaja Kine širom Pacifika, drugi pak tvrde da se radi o tradicionalnoj praksi koja je pogrešno protumačena.

Kineski ambasador Tang Songgen posetio je ranije ovog meseca Marakei, koralno ostrvo u sastavu Kiribata. Fotografija prikazuje kako je pri dolasku na ostrvo hodao po leđima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mladića koji su ležali na tlu.

"Jednostavno ne mogu da zamislim nijedan scenario u kojem je hodanje po leđima dece prihvatljivo ponašanje za ambasadora (ili bilo koju drugu odraslu osobu)", napisao je na Tviteru Konstantin Panajiotou, američki ataše za odbranu na pet pacifičkih ostrva, uključujući Kiribate.

I simply cannot imagine any scenario in which walking on the backs of children is acceptable behavior by an ambassador of any country (or any adult for that matter!) Yet here we are thanks to #China’s ambassador to Kiribati. https://t.co/HcJqfbaKzg

— Constantine Panayiotou (@DAOSuva) August 16, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.