Izvor: Radio 021, 20.Avg.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Izgoreo još jedan autobus GSP-a na Futoškom putu

Zglobni autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća izgoreo je jutros oko 9 časova kod ulaza u garažu GSP-a na Futoškom putu, saznaje 021.rs.

U požaru nije bilo povređenih i novosadski vatrogasci su brzo ugasili vatru.

U GSP-u su za 021 rekli da je autobus bio u povratku u garažu jer je imao kvar i bio je skinut sa linije.

Za sada nema preciznijih informacija o uzroku požara, a uništeno vozilo je sklonjeno sa kolovoza u krug preduzeća.

Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je drugi požar na vozilu Gradskog prevoznika za manje od mesec dana. Podsetimo da su 28. jula na parkingu kod GSP izgorela dva solo autobusau večernjim satima. Istraga je, kako su za 021.rs naveli, utvrdila da je požar na autobusu izbio zbog kvara na instalacijama, a plamen je zahvatio i susedni parkiran autobus.

Požari na autobusima GSP-a su ranije bili retki, ali je proteklih godina zabeleženo nekoliko ovakvih slučajeva. Skoro uvek se radilo o kvaru na instalacijama.

Kvarovi koji dovode i do požara nisu neočekivani uzimajući u obzir da je deo voznog parka GSP-a stariji od deset godina, mnogi autobusi imaju i po dve decenije, pa su kvarovi česta pojava.

U GSP skoro godinu i po dana nije stigao novi autobus, a u protekle četiri godine ukupno je nabavljen 41 autobus, što je daleko ispod neophodnog minimuma. Da će se to možda promeniti govori upravo nabavka više od 70 autobusa, od kojih su prvi počeli da pristižu pre neki dan, o čemuje 021.rs pisao OVDE.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA U NOVOM SADU Zapalio se autobus gradskog prevoza

Izvor: Blic, 20.Avg.2019

Zglobni autobus Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad zapalio se danas oko 9 časova i gotovo izgoreo na Futoškom putu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.