FOTO: Izgoreo još jedan autobus GSP-a na Futoškom putu

Zglobni autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća izgoreo je jutros oko 9 časova kod ulaza u garažu GSP-a na Futoškom putu, saznaje 021.rs.

U požaru nije bilo povređenih i novosadski vatrogasci su brzo ugasili vatru.

U GSP-u su za 021 rekli da je autobus bio u povratku u garažu jer je imao kvar i bio je skinut sa linije.

Za sada nema preciznijih informacija o uzroku požara, a uništeno vozilo je sklonjeno sa kolovoza u krug preduzeća.

Ovo je drugi požar na vozilu Gradskog prevoznika za manje od mesec dana. Podsetimo da su 28. jula na parkingu kod GSP izgorela dva solo autobusa u večernjim satima. Istraga je, kako su za 021.rs naveli, utvrdila da je požar na autobusu izbio zbog kvara na instalacijama, a plamen je zahvatio i susedni parkiran autobus.

Požari na autobusima GSP-a su ranije bili retki, ali je proteklih godina zabeleženo nekoliko ovakvih slučajeva. Skoro uvek se radilo o kvaru na instalacijama.

Kvarovi koji dovode i do požara nisu neočekivani uzimajući u obzir da je deo voznog parka GSP-a stariji od deset godina, mnogi autobusi imaju i po dve decenije, pa su kvarovi česta pojava. 

U GSP skoro godinu i po dana nije stigao novi autobus, a u protekle četiri godine ukupno je nabavljen 41 autobus, što je daleko ispod neophodnog minimuma. Da će se to možda promeniti govori upravo nabavka više od 70 autobusa, od kojih su prvi počeli da pristižu pre neki dan, o čemuje 021.rs pisao OVDE.

  • dragan perković

    23.08.2019 03:56
    Ah
    Vozači gradskog GSP ne zakonito maplaćuju karte ma fabričkim autobusima tipa AIPTV,Delphi.Nikome novac nebi smeli uzimati jer su pomenute firme iznajmile dva zglobna autobusa tri puta dnevno.Klimu pola autobusa nema.Al zato pedesetak u Beogradu godišnje dođe.
  • Eric

    22.08.2019 04:36
    Autobus
    U garazi neznaju da iskljuce grejanje usred leta to nam je gradsko saobracajno u Novom Saduuu
  • Realista

    21.08.2019 23:54
    Sad vise nema kvar...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti