FOTO: Građani i pokrajinska inspekcija spasili sivog sokola

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2017, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Građani i pokrajinska inspekcija spasili sivog sokola

Iznemoglog sivog sokola pronašla je građanka Aleksandra Ujfaluši pored puta u blizini Vrbasa i spasila mu život.

Sklonila ga je na sigurno i predala meštaninu Ravnog Sela Ivanu Rendiću, koji se o njemu veoma dobro brinuo, tako da je ptica brzo povratila snagu i sposobnost samostalnog života u prirodi.

Pokrajinski zavod za zaštitu prirode preuzeo ga je i nakon jednodnevnog posmatranja i procene sposobnosti pustio u prirodu, kažu u ovoj pokrajinskoj ustanovi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Ptica je, po puštanju na otvoreno, sigurno i strelovito odletela.

Sivi soko, koji je u Srbiji redak i strogo zaštićen, ne gnezdi se na teritoriji Vojvodine. Tokom zime i seobe ovde borave jedinke iz severnih i južnih gnezdećih populacija.

Podsetimo, početkom februara je pokrajinska inspekcija, u saradnji sa policijom, u Novom Kneževcu pronašla protivzakonito držane strogo zaštićene vrste ptica. One su oduzete od čoveka koji ih je držao zarobljene i puštene na slobodu, o čemu možete čitati OVDE.

Autor: 021.rs/PZZP; Foto: PZZP

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.