Izvor: Radio 021, 06.Maj.2021, 11:48

FOTO: Baštenski otpad se nedeljama gomila na ulicama Novog Sada i prigradskih naselja, u "Čistoći" poručuju da nemaju dovoljno radnika

Građani iz više delova Novog Sada, a naročito u prigradskim naseljima, susreću se s problemom gomilanja baštenskog otpada koji "Čistoća" ne odnosi.

Poslednjih nedelja veliki broj njih javio se redakciji 021.rs sa žalbama na rad ovog komunalnog preduzeća.

Tako je stanarka sa Telepa dojavila da se baštenski otpad u delu naselja u kojem živi nije nijednom odnosio od početka godine. Isto su tvrdili i Begečani koji su se javili i poručili da se gomila toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << baštenskog otpada da se neki odlučuju na opasnu aktivnost - da isti spale.

Meštanin Kaća Zoran P. poslao je fotografije iz ovog naselja, uz poruku da ekipu "Čistoće" nije video nijednom tokom aprila.

"Na poruke koje sam im poslao nisu odgovorili, zvao sam i telefonom posle nekoliko dana. Jednostavno ništa nisu preduzeli. Baštenski otpad se gomila na ulicama", navodi ovaj građanin.

O kakvom je problemu reč? U "Čistoći" tvrde da su do sada ekipe odnosile baštenski otpad iz Begeča, Veternika, Futoga, Rumenke, Sajlova i iz delova Telepa. Međutim, preduzeće trenutno ima problem sa brojem radnika na terenu.

"Akcija je organizovana tako da pokrije sve delove grada sa individualnim tipom stanovanja gde je najveća količina ovog otpada. Tokom protekle dve nedelje, odnošenje baštenskog otpada je značajno usporeno zbog nedostatka radnika i vozača. To je problem koji pokušavamo da rešimo u najkraćem mogućem roku i molimo građane za strpljenje, budući da očekujemo da će i u naredne dve nedelje baštenski otpad biti odnošen smanjenim kapacitetom", poručuju u "Čistoći".

U preduzeću dodaju da je veliki problem i to što građani iznose daleko veće količine bio-otpada nego što je to propisano programom poslovanja "Čistoće", pa to dodatno usporava prolećno odnošenje otpada.

"Još jednom apelujemo na građane da ne spaljuju baštenski otpad i molimo ih za strpljenje i razumevanje", napominju u "Čistoći" za 021.rs.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.