Izvor: Luftika.rs, 11.Maj.2021, 12:28

Evo kako da sa voća i povrća uklonite bakterije i pesticide koji su opasni po zdravlje

Voće i povrće koje kupujemo u supermarketima i na pijacama može da bude puno bakterija i pesticida , pa se pobrinite da ga pre konzumiranja dobro operete.
Pre svega, pre nego što uzmete voće u ruke, operite ih. Nema smisla isiprati voće ako ćete na njega ponovno prenositi bakterije sa ruku.
Sada na red dolazi samo pranje voća. Pod mlazom vode nežno istrljajte plodove, a možete se poslužiti i čistim sunđerom na koji nećete sipati deterdžent. Čak i pomorandže koje se ljušte >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << treba isprati, jer rukama lako možete preneti prljavštinu s kore na pulpu koju jedete.
Sitno voće
Jagode, maline, zrna grožđa i drugo sitno voć najteže je oprati jer zbog mekoće ne možemo lepo da ga istrljamo rukama kao jabuku, breskvu i slično.
Alkoholno sirće je odlično za ubijanje svih štetnih mikroba na voću, piše 24sata.hr. Soda bikarbona je zbog svog sastava dobro sredstvo za izvlačenje štetnih toksina iz voća, što je potvrdila i nova studija Univerziteta u Masačusetsu.
Voće se prvo ostavi u sirćetu dvadeset minuta. Nakon toga se može malo isprati i ostaviti u rastvoru sode bikarbone i vode bar pola sata, a zatim isprati čistom vodom.
Izvor: stil.kurir.rs
Evo kako da nepogrešivo izaberete najukusnije, prave domaće jagode

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.