Dvoje Amerikanaca izbodeno u Amsterdamu, sumnja se na terorizam

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2018, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje Amerikanaca izbodeno u Amsterdamu, sumnja se na terorizam

Dve osobe koje su teško ranjene u napadu nožem mladog Avganistanca na glavnoj amsterdamskoj železničkoj stanici su Amerikanci i policija razmatra mogućnost da se radi o terorističkom napadu.

"Dve žrtve su američki državljani i u kontaktu smo s njima i njihovim porodicama", naveo je ambasador Sjedinjenih Država Pit Hekstra.

Policija je saopštila da su dve osobe pretrpele teške povrede, ali da one nisu opasne po život.

Policija je otkrila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kako je napadač oko podneva nasumično odabrao dve žrtve u punoj hali amsterdamske stanice. Upucan je i policija ga je odvela u bolnicu gde je ispitan, objavili su amsterdamsko gradsko veće i policija u zajedničkom saopštenju.

Napadač, koji je van životne opasnosti, identifikovan je kao 19-ogodišnji Avganistanac s nemačkom boravišnom dozvolom. Sada ga ispituje policija u bolnici, a holandske vlasti su navele da sarađuju s nemačkim kolegama u vezi informacija o mogućim prethodnim incidentima osumnjičenog.

"Ozbiljno razmatramo mogućnost terorističkog motiva napada", rekao je portparol policije u Amsterdamu.

Taj napad je izveden ubrzo nakon poziva avganistanskih talibana na napade na holandske snage bezbednosti u toj zemlji nakon pokušaja ekstremno desno orijentisanog političara Gerta Vildersa da organizuje takmičenje u crtanju karikatura proroka Muhameda.

Vilders je u četvrtak otkazao takmičenje zbog bezbednosnih razloga.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.